Nätverkande – Vägen till jobb

Deltagarna på seminariet fick frågan om de känner någon i sin släkt eller bland vänner som har ett företag. Många svarade JA, detta företag kanske inte söker någon just nu men om det gör det och man själv inte vill ha jobbet så kan man tipsa någon i sitt eget nätverk så som när man träffas på en fysisk workshop här på HelloLilly där ett nätverks bildas.

Jag frågade om någon, någon gång tackat nej till ett jobb och nästan alla hade gjort det. Ett jobb som kanske inte var rätt för just dem, men garanterat någon annan vill ha. Man kan då tipsa någon i sitt nätverk om tjänsten.

Många människor byter jobb varje år, en del från arbetslöshet till jobb. Andra från en tjänst inom företaget till en annan eller till ett annat företag.

De flesta jobben är inte annonser som lägst ut på plattformar utan via nätverket.

Vad innebär egentligen ett nätverk och hur hittar man detta nätverk. Tipsen under seminariet öste in, det var allt ifrån att använda sociala medier, gå på mässor och koppla kontakterna till sina sociala medier.

Till smarta tips som att kontakta sina tidigare kollegor och chefer (ha dem på sociala medier) och se om de byter jobb och därifrån se om de har en öppning för dig på just det jobbet och många fler tips som skickas ut till deltagarna som deltog så de inte förlorar alla smarta tips att skapa sig nätverket som har stor chans att ge det jobbet man efterlängtar.