Hur blir man deltagare hos HelloLilly, och leder det alltid till jobb?

HelloLilly brinner för förbättrad matchning mellan arbetssökande och arbetsgivare, och med vårt engagerade team av handledare, rekryterare och säljare samt vårt kontaktnät på över 2000 företag i Sverige är vi duktiga på detta! Men, hur blir man deltagare hos HelloLilly, och hur går det till för att man ska få jobb eller börja en utbildning? Det ska vi reda ut här:

1) Sociala medier

Först och främst, HelloLilly är aktiva i sociala medier t.ex. TikTok där vi delar information och inspiration till arbetssökande, och med över 1 miljon videovisningar i veckan tillhör vi de mest besökta företagen i Sverige!

2) Intresseanmälan och integritetspolicy

Detta leder till att många väljer att göra en intresseanmälan på vår hemsida, med önskemål att komma i kontakt med oss för att höra om och hur HelloLilly skulle kunna stötta i sitt arbetssökande. När man skickar en intresseanmälan till HelloLilly svarar man på ett par frågor om man är inskriven på Arbetsförmedlingen och om man vet om man har rätt till tjänsten rusta och matcha. Här har vi en integritetspolicy där man godkänner att vi sparar informationen i intresseanmälan samt bekräftar att man förstått att HelloLilly är leverantör till Arbetsförmedlingen inom tjänsten rusta och matcha, att det är Arbetsförmedlingen som bestämmer vem som har rätt till tjänsten, och att ett deltagande i tjänsten inte innebär någon garanti om att man får jobb eller får plats på någon utbildning. För det kan vi ju faktiskt inte lova!

3) Informationsträff

Vår målsättning är att alla som gör en intresseanmälan ska få återkoppling, det är viktigt för oss. Det händer dagligen att arbetssökande väljer HelloLilly utan att vi har haft någon kontakt, vilket självklart är helt okej, rusta och matcha är ju en valfrihetstjänst vilket innebär att den arbetssökande får välja vilken leverantör den vill. Men, vi rekommenderar alltid att den arbetssökande pratar med oss först och allra helst besöker något av våra kontor på vad vi kallar en informationsträff – för att höra om hur vi arbetar och därefter ta beslut om vi är rätt leverantör. Alla är välkomna till oss, men om man redan går rusta och matcha hos en annan leverantör och är nöjd med stödet man får, så rekommenderar vi att man fortsätter där man är.

4) Bli deltagare och kom igång!

Har man rätt till rusta och matcha och sedan väljer HelloLilly som leverantör, så blir man en deltagare hos oss! Då upprättar man en individuell utvecklingsplan tillsammans med sin handledare, med syftet att få ett jobb eller börja en utbildning så snabbt som möjligt.

5) Rekryteringsträffar och andra aktiviteter

Utvecklingsplanen är som sagt individuell, men innefattar nästan alltid en hel del intervjuer och rekryteringsträffar med arbetsgivare i vårt nätverk, möte med vår studie- och yrkesvägledare för att se vad det finns för utbildningar som kan leda till jobb, samt andra aktiviteter för att öka chanserna att nå jobb så snabbt som möjligt. Allt grundar sig i ett nära samarbete med sin handledare.

6) Börja jobba eller studera

Förhoppningsvis leder samarbetet till jobb, snabbt! Alternativt att vi hittar en utbildning som stärker chanserna att få jobb. Men vårt stöd slutar inte där, vi finns tillgängliga för våra arbetssökande 4 månader. Vi följer upp hur det går, hur det känns, och stöttar i olika frågor och situationer som kan uppstå när man är ny på jobbet eller börjat en ny utbildning. Vi finns här för våra arbetssökande för att ge bästa förutsättning för att man ska behålla jobbet, fullfölja utbildningen, och må bra!

7) Frågor på det? Hör av dig!

Vill du komma i kontakt med HelloLilly för att höra om vi kan stötta dig i ditt arbetssökande? Fyll i kontaktformuläret nedan så hör vi v oss så snart vi kan!