FÖRSVARSMAKTEN

Att arbeta för fred och trygghet är grunden i den svenska Försvarsmakten. Igor och Eric kom och inspirerade våra deltagare att göra en militär eller civil karriär inom försvaret.

Att få betald utbildning, en chans till en karriär är något som lockar många. Försvarsmakten är en de platser där man kan få detta. Allt i fredens och trygghetens tecken.
Variationerna är många vad man kan arbeta med efter värnplikten. Det kan vara i havet, på land, i luften, genom datorn och många andra arbeten. Något som intresserade många av våra deltagare men som tyvärr inte alla har möjlighet att göra av flera orsaker.

Frågorna var många:

  • Vad är lönen?
  • Vad krävs för nivå på det svenska språket?
  • Några deltagare tänkte tipsa sina arbetssökande barn även fast de själv inte ville/kunde ha en militär karriär
  • Kan man välja själv vilken inriktning man vill arbeta med efter värnplikten?
  • Vad händer om man har haft ett belastningsregister och de gör en säkerhetskontroll
  • Sedan kom frågan om man måste vara soldat och då berättade Igor och Eric att

Försvarsmakten i Sverige är ett eget samhälle där all kompetens behövs. Därför kan den som inte kan/vill söka betald utbildning och göra värnplikten i stället titta på de civila arbeten som finns runt om i Sverige. Där ALLA behövs, det finns ju allt från lager, kök, administration, kontor, IT arbeten som man kan arbeta med och många andra yrken som civilanställd inom försvaret. Något som lockade många som deltog på seminariet där man konstaterade att det just nu finns 493 lediga jobb att söka.

Oavsett vilken bransch eller sektor du strävar efter att arbeta inom kan HelloLilly vara din nyckel till drömjobbet. Ta kontakt med oss idag och börja din resa mot en givande och spännande karriär.


Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret nedanför!